Amsterdam - Stad van grachten, cultuur en eindeloze charme
Amsterdam. Hoofdstad van ons prachtige land. Met zijn bekende grachtennetwerk, rijke geschiedenis en bijzondere culturele scene is Amsterdam een van 's werelds meest levendige steden. Ervaar de hoofdstad zoals de lokale bevolking dat doet met deze pagina gewijd aan alle verborgen juweeltjes van de stad, voorzien van duurzame reistips die je helpen de stad op een verfrissende manier te ontdekken.
Waan je een echte Amsterdammer
De thuisbasis van creativiteit en diversiteit
Amsterdam is voor iedereen, ongeacht afkomst, genderidentificatie, geloof of seksuele voorkeur. Het Pride & Queer festival, een van de grootste vieringen van lhbtiq+ gelijkheid ter wereld, verlicht Amsterdam elk jaar met dansfeesten, filmvertoningen, sportevenementen, debatten, tentoonstellingen en nog veel meer. Doe mee aan de Pride Walk, ontdek de festiviteiten tijdens Pride at the Beach en betuig je steun tijdens de Canal Parade. Iedereen is welkom en er is voor elk wat wils.
Proef Amsterdam
Een van de duurzaamste steden van Europa
Groene tips in de hoofdstad
De NDSM-werf als hotspot
Ben je met je gezin in Amsterdam? Spring dan vooral ook eens op een veerboot en ontdek Fort Pampus, een UNESCO-werelderfgoedlocatie. Pampus is met recht een oase van rust en ontspanning. Zon, wind en water zijn typische kenmerken van het eiland en zelfs een bron van groene energie, waardoor Pampus een van de eerste zelfvoorzienende werelderfgoedlocaties is.
Hidden gems
Ontdek meer steden als een local
Rotterdam: Dé Havenstad van Europa
Rotterdam is een dynamische stad met een eigen karakter. Ontdek waarom deze stad absoluut een bezoek waard is.
Almere: De jongste stad van Nederland
Almere, de jongste stad van Nederland, heeft veel meer te bieden dan verwacht. ‘Ally’ is een architectuurmuseum in de open lucht. Ontdek het unieke stadslandgoed De Kemphaan of bezoek het indrukwekkende natuurgebied de Oostvaardersplassen.
Utrecht: De fietsvriendelijkste stad
Utrecht wordt gezien als alternatief voor Amsterdam. Waarom?